یکی از منابع معروف کوههای بالادست آیینه ورزان، نوعی قارچ وحشی است که سرشار از منابع غذایی و مفید است و طالب بسیاری دارد. این قارچ که در برخی روستاهای اطراف ممکن است به آن گمبلک گفته شود در اینجا هم به وفور یافت می شود. ایام آخر فروردین تا پایان اردیبهشت هر سال فصل برداشت این قارچ کوهی است.
کیفیت و منابع غذایی این قارچ بسیار شبیه گوشت است تا جایی که قیمت آن هنگام فروش مشابه بلکه گران تر از قیمت گوشت گوسفند تعیین می شود. وزن هر عدد از این قارچها ممکن است به چند کیلو برسد.
از این قارچ به صورت تازه و یا خشک شده استفاده می گردد. غذاهای متعددی با این قارچ تهیه می شود. از جمله می توان به کبابی و آب پز آن، خورشت، به صورت املت، و همراه با برنج و بسیاری غذاهای دیگر اشاره نمود.
ناگفته نماند که همراه این قارچ مقدار زیادی خاک و شن است که لابلای پره های زیرین آن پنهان است. ظاهر آنرا به راحتی می توان شست و تمیز کرد اما به دلیل گل و خاک پنهان در پره های زیر و لابلای آن، بایستی تا چندین ساعت در آب خیسانده شود بعد با آب زیاد شسته تا مطمئن شد که قارچ کاملا تمیز و آماده مصرف است.
یافتن این قارچ در کوه به دلیل شباهت آن به سنگ و زمین اطراف آن بسیار سخت است. برخی افراد محلی آیینه ورزان که به خوبی این قارج و محل رشد آنرا می شناسند، بعد از بارندگی های بهاری به کوه می روند و پس از ساعتها تلاش و با مهارت خاصی این قارچ را یافته و برای مصرف شخصی یا فروش به روستا می آورند. اما به دلیل وجود متقاضی زیاد برای این قارچ معمولا این افراد وارد پیشاپیش سفارش زیادی برای قارچ در دست دارند و ممکن است به افراد تازه وارد نرسد. البته اگر در این ایام به این روستا می روید یا ساکن آن هستید سراغ آن را از محلی ها یا حتی مغازه های روستا بگیرید.
محل رشد این قارچها هم بسیار عجیب است. در این کوهها بوته ای به نام کوما رشد می کند که پس از خشک و فرسوده شدن باعث تولید این نوع قارچ می شوند. به نقل از برخی افراد محلی، گرده هایی که موجب پدید آمدن این قارچ می شود در لابلای بوته های خشک شده کوما وجود دارد که با رعد و برق تحریک شده و در لابلای این بوته رشد می کنند و در همانجا منجر به تولید قارچ می شوند. به همین دلیل مراقبت از این بوته ها برای اهالی حائز اهمیت خاصی است. افراد وارد برای چیدن این قارچها، سراغ این بوته ها می روند و با دقت به نحویکه آثار خشک شده این بوته ها آسیب نبیند به جستجوی قارچ در لابلای آنها می پردازند. آسیب به این بوته ها موجب از دست رفتن منابع رشد قارچ در سالهای بعد می شود. به همین دلیل حضور افراد ناآشنا و نا وارد به این پدیده خدا داد می تواند آسیب جدی به این بوته ها و در نتیجه محل رشد این نوع قارچهای کوهی برساند و برای سالهای بعد مردم این روستا و متقاضیان آنرا از این منبع غذایی محروم نمایند.
البته گوسفند ها هم هنگام چرا به این بوته ها بسیار علاقه مند هستند و که با تغذیه آن شیر بسیار متفاوت و خوش طعمی خواهند داد. ظاهرا مصرف گوسفندها از این بوته آسیبی به منابع رشد و چرخه تولید این قارچ کوهی نمی رسانند. چرا که چوپانها برای حفظ این بوته ها و عدم آسیب توسط گوسفندان نیز مراقبت می کنند. قارچ کوهی یکی از منابع درآمد همین افراد در بهار است.
جستجوی این قارچ به دلیل شرایط خاص محل روییدن آن، زمان خاص، و هم منطقه کوهستانی و احیانا سخت، علاوه بر حوصله و تحمل وقت، بسیار تخصصی است و صرفا افراد خاص و بلد آن را تهیه و در اختیار متقاضیان قرار می دهند.